Skip to main content

Tisková zpráva AOP: Ambasadorkou Asociace občanských poraden se stala herečka Aneta Kernová“

Herečka, režisérka, zpěvačka, malířka i scenáristka. Tím vším je nebo vbrzku chce být Aneta Kernová, která v současné době pendluje mezi Amerikou a Prahou. „Noste roušky,“ nabádala Aneta ve videu, které viděly během Covidu sta miliony lidí na celém světě. „Když prší slzy“ je název filmu, pojednávající o domácím násilí a lásce dvou žen, kde Aneta Kernová ztvárnila jednu z hlavních rolí. Poselstvím filmu je pomoci obětem domácího násilí, aby našly sílu od násilníka odejít a začít nový život.

Schopnost vcítit se do problémů druhých , do lidí, kteří jsou utlačení, traumatizovaní nebo znevýhodnění, přivedla Anetu ke spolupráci s Asociací občanských poraden (AOP), které bude pomáhat v PR aktivitách a podporovat fundraising  AOP. „Potkala jsem se zde s odborníky, kteří pomáhají spoustě lidem v tíživých životních situacích a jsou jedničkami ve svém oboru. Jsem vděčná za to, že mohu být součástí úsilí o pomoc tam, kde je to potřeba,“ říká k tomu Aneta Kernová a dodává: „Mně osobně pomohla na mé životní cestě spousta lidí, a proto, když můžu, tak pomůžu.“

Podle Hynka Kalvody, předsedy výboru AOP,  je pomoc lidí, jako je Aneta pro občanské poradny velmi důležitá.

„Svou citlivostí  a otevřeností může oslovit řadu sponzorů, ale také lidí, kteří jsou v těžké životní situaci, a upozornit je, že v občanských poradnách mohou nalézt bezplatnou pomoc,“ uzavírá Kalvoda.

 

Praha, 8.6. 2023

Kontakt:
Hynek Kalvoda
Předseda výboru Asociace občanských poraden, z.s.
Sabinova 3
130 00 Praha 3
Tel. 777 257 568
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

                                                 Zdroj: Foto archiv Anety Kernové